Sundhed

Den rette kost er vigtigere, end du tror

single-image

Det er så sandt som det er sagt – vi bliver, hvad vi spiser. Mange undersøgelser har vist, hvor vigtigt det er at få den rette kost. Med de følgende spørgsmål kan du overveje, om du får den rette kost, eller om du burde ændre i dine mad- og spisevaner.

Får du nok vitaminer?

Kroppen har brug for vitaminer. Vitaminer holder sygdomme nede, og hjælper med at gøre vores immunforsvar stærkt. Uden nok vitaminer, bliver vi lettere syge, og kan derved ikke fungere optimalt i dagligdagen. Vi får D-vitamin fra solen, så det er godt at være ude og opsuge alt det solskin, vi kan. Men derudover får vi alle mulige andre vigtige vitaminer fra forskellige madvarer. Eksempelvis er citrusfrugter fyldte med C-vitamin, som blandt andet beskytter mod virus og bakterier. Det er muligt at købe vitaminpiller som kosttilskud, men de fleste af os får faktisk nok vitaminer, hvis vi sørger for at spise en varieret kost og få vores frugt og grønt.

Vil du gerne tabe dig?

Hvis du gerne vil tabe dig, er kosten det vigtigste sted at træde ind. Jovist er motion ganske vigtigt for at kroppen skal fungere ordentligt og holde i lang tid, men et decideret vægttab kommer mest fra at ændre i kosten. Det vigtigste at have in mente er, at du skal indtage færre kalorier, end du forbrænder. Det kan være nemmere sagt end gjort, men et godt råd er at ty til de madvarer, der mætter mere, selvom du spiser mindre. Tomme kulhydrater som hvidt brød og pasta gør ikke noget godt for kroppen, og du vil hurtigt blive sulten igen, så erstat dem med fuldkorn, proteiner og en masse grøntsager, og du vil føle en længere mæthedsfølelse.

Er din krop i balance?

Det vi indtager har en enorm effekt på, hvordan vores kroppe fungerer, og om vi er i balance. Hvis man vil tabe sig, kan det virke forkert at indtage fedtstoffer, men de rigtige fedtstoffer er faktisk ret vigtige, og har mange gode indvirkninger på kroppen. Eksempelvis kan du, ved at indtage avocado, nødder, frø og kerner, forbedre din hormonbalance, dit nervesystem, din fordøjelse og sågar også dit humør.

At skulle opretholde en sund livsstil kan være dyrt, og ønsker du ekstra hjælp til at kickstarte projektet, så kan et lån være en god mulighed for dig.

You may also like