Hjemmet

Guide: 5 uundværlige værktøjer som ny husejer

single-image

Når man er ny husejer, er der nogle værktøjer, man absolut ikke kan leve foruden. Når man anskaffer sig et hus, er det naturligvis en dyr fornøjelse, og det kan betyde, at man derfor ikke har så mange penge mellem hænderne til andet. Der er dog som minimum 5 uundværlige værktøjer, som man absolut bør anskaffe sig, og hvis ikke man har pengene her og nu, er der rig mulighed for at optage et minilån. Med det helt rigtige lån, behøver man ikke snyde sig selv for at have de rigtige værktøjer i sit hus, og det vil til hver en tid være uundværligt. Så har man nemlig mulighed for at fikse de mest almindelige ting selv, og det vil gøre underværker at kunne det.

1 – Boremaskine

Alle nye husejere bør anskaffe sig en boremaskine. Det er et værktøj, der er absolut uundværligt, og det er det, uanset om man har købt et nyt eller gammelt hus. Faktisk er det også det værktøj, der oftest er i sving, når det kommer til netop huse. Med en god boremaskine kan man altid sætte hylder op, men man har også mulighed for at gøre meget mere. Om man ønsker at anskaffe sig en simpel eller avanceret boremaskine er helt op til en selv, og det kommer naturligvis an på, hvor ofte man anvender den, og hvad man ønsker at anvende den til.

2 – Stiksav

En stiksav er også absolut uundværlig i hjemmet. En sådan sav er meget enkelt, og det kan nemt klare de fleste opgaver i træ. Dog er den ikke altid fordelagtig, når det kommer til netop præcisionsarbejdet. Når man skal skifte klinge på sin sav, skal man være opmærksom på, at det også kan kræve værktøj. Hvis man vælger en stiksav i den dyre ende, vil den også kunne save i andet end træ, og der er i denne forbindelse endda også save, der kan save i metal. Hvad man har brug for, er helt op til en selv, og det kan være en fordel at undersøge markedet grundigt, inden man vælger den helt rigtige sav.

3 – Fukssvans

En fukssvans er en allroundsav, som altid er klar til at blive brugt. Der findes mange af disse save, der ikke koster meget mere end 50 kr., men der findes også udgaver, der koster mere end 400 kr. Hvis man blot skal afkorte træ til affald, så det er nemt at køre til eksempelvis genbrugspladsen, så er en billig udgave mere end rigeligt. Hvis man derimod ønsker meget fine og præcise snit, og man samtidig har et ønske om at bruge saven ofte, så skal man gå efter en fukssvans i den dyrere ende. En sådan udgave holder bedre, saver mere præcist og er en endnu større fornøjelse at have mellem hænderne.

4 – Excentersliber

Man kommer ikke udenom, at en sliber er uundværlig i hjemmet, til når der skal slibes enten det ene eller det andet. Når man skal finde den helt rette sliber til de simple slibeopgaver, er en billig excentersliber mere end rigeligt. Hvis man derimod har brug for en sliber med flere features, og samtidig skal bruge sliberen til mere avancerede opgaver, så bør man vælge en excentersliber i den dyrere ende. På denne måde vil den også holde længe.

5 – Hækkeklipper

Sidst, men ikke mindst, har langt de fleste husejer brug for en hækkeklipper. Hvis man har en hæk, der kun skal studses en enkelt gang eller to om året, behøver man ikke investere i verdens dyreste hækkeklipper. Hvis man derimod har en grund, hvor der er hæk hele vejen omkring, har man brug for en hækkeklipper, der er lidt dyrere. Med den helt rette hækkeklipper, bliver det en endnu større fornøjelse at klippe hæk.

You may also like