Gode råd

Gør dit hjem mere miljøvenligt

single-image

Hvis du brænder for miljøet og gerne vil spare lidt penge i det lange løb, kan du nemt lave ændringer i din bolig. Langt de fleste boliger kan blive bedre isoleret, et nyt tag kan gøre underværker for miljøet og LED-lys kan mindske dit strømforbrug markant. Ønsker du at gøre din bolig mere miljøvenlig, så får du her nogle forskellige grunde til, hvorfor det er en god idé at efterisolere din bolig, få et nyt tag og skifte til LED-lys.

Bedre isolering

Hvis du vælger at isolere din bolig, kan du mindske varmeudslip markant. Det betyder, at du ikke skal bruge lige så mange penge på varmeregningen, og at varmeselskaber kan mindske deres produktion. Samtidig er isolering oftest en af de billigste og hurtigste måder at mindske varmeregningen på. Derfor er isolering ideelt, når det kommer til at skåne miljøet.

Nyt tag

Et nyt tag er ofte en større investering, men ligesom ved isolering er et nyt tag også en af de investeringer, der både skåner miljøet og din pengepung. Når der lægges nyt tag, bliver varmeudslippet mindsket. Boligens varmeudslip er størst ved taget, og derfor er det et nemt sted at spare mange penge. Når der lægges nyt tag bliver der også ofte efterisoleret, og med et decra tag kan du lægge det nye tag ovenpå det tag, du allerede har. Alt i alt betyder dette, at der udledes mindre CO2, at varmeregningen mindskes og indeklimaet bliver forbedret.

Brug LED-lys

At skifte til LED-lys er en af de nemmeste måder at gøre din bolig mere miljøvenlig. Belysning med LED-lys kan indstilles, så behovene i dit hjem kan blive mødt. Det gælder både, når du skal lave mad, eller hvis du skal læse en bog om aftenen. LED-lys bruger meget mindre strøm end andre pærer, og de holder generelt meget længere tid end andre pærer.

You may also like