Erhverv

Få højere it-sikkerhed i din virksomhed

single-image

Den digitale udvikling betyder, at der er nogle nye ting, som virksomheder skal forholde sig til. It-systemer er næsten lige så vigtige for virksomheder, som lokaler, maskiner, medarbejdere og kunder. Derfor bør du sørge for at sikre dine it-systemer, ligesom du sikrer resten af virksomheden. Her er nogle gode råd til, hvordan du får højere it-sikkerhed i din virksomhed:

  • Brug altid den nyeste version af programmerne, da det ellers er lettere for hackere at få adgang til virksomhedens computere. Hvis ikke man bruger den nyeste version af programmerne, er det lidt ligesom at have en gammel lås, som ikke er tidsvarende, på døren ind til virksomheden.
  • Det er også en god idé at sørge for at bruge antivirus. Tænk på det som et alarmsystem, ligesom man sætter op i virksomhedens lokaler. Man nøjes sjældent med kun at låse døren. Antivirus-programmet vil gøre dig opmærksom på, hvis en hacker forsøger at kommer ind på din computer.
  • Selvom du har styr på låsen til døren og alarmsystemet er slået til, så hjælper det ikke noget, hvis koden til alarmen er sløj. Derfor er det vigtigt, at virksomheden har styr på at lave gode kodeord, og det gælder alle, der arbejder i virksomheden. Hav derfor en regel om, at kodeordet skal indeholde store og små tegn, bestå af mindst 8 tegn og tal. Så er det svære at bryde det.
  • Det er en god idé at sikkerhedskopiere virksomhedens data, så man ikke en dag står og mangler en masse data, fordi computeren er brudt sammen. Derudover kan det være smart at gemme sikkerhedskopierne på flere forskellige enheder således, at du har mulighed for at have sikkerkopierne opbevaret forskellige steder. Så er du sikret, hvis der eksempelvis kommer vandskade. Så rammer det kun din ene sikkerhedskopi, og dermed er du altid sikker på, at dine data er tilgængelige.

You may also like